Contacta'ns

Andreu LlarguÚs, nomenat president del Patronat de la Fundaciˇ SanitÓria Mollet

El Patronat de la Fundació Sanitària Mollet ha escollit per unanimitat el Sr. Andreu Llargués com a nou president del Patronat de la Fundació amb motiu del decés del fins ara president Sr. Martí Fabré.

 

El Sr. Llargués ha exercit l’ofici de forner durant prop de 50 anys representant la 4a generació de la fleca familiar fundada l’any 1878, una llarga trajectòria reconeguda amb el títol de Mestre Artesà Alimentari (2006) del departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat; premi Flequer de l’Any 2012, atorgat a Verona per la Unió Internacional de la Flequeria i la Flequeria-Pastisseria, i Medalla al Treball President Macià l’any 2011.

 

Actualment, el Sr. Llargués és el president del Gremi de Flequers de la demarcació de Barcelona; president de la Confederación Española de Organizaciones de Panadería; soci honorífic de PIMEC, i membre del Ple de la Cambra de Comerç de Barcelona.

 

Soci de la Societat de Socors Mutus de Mollet des de fa més de 35 anys, prohom de la vil·la i reconegut per la seva implicació en societats civils, presideix des de fa més d’un any el Consell de Participació de la Fundació Sanitària Mollet.

 

La seva presidència permetrà donar continuïtat a la tasca feta i desplegar plenament el pla estratègic 2017-2020 de l’FSM.

TraspÓs del Sr. MartÝ FabrÚ, president del Patronat de l'FSM

Benvolgudes i benvolguts,

Només dues ratlles per donar-vos a conèixer i compartir amb vosaltres la dolorosa pèrdua del Sr. Martí Fabré, president del Patronat de la Fundació Sanitària des de fa més de 17 anys, estimat ciutadà de Mollet i treballador com pocs per a la millora dels serveis als seus conciutadans. Havent lluitat amb fortalesa i esperança contra una malaltia greu des de feia més de 15 mesos, una mort sobtada i serena l’ha trobat al capvespre d’aquest dilluns 7 d’agost.

El Tanatori de Mollet l’acollirà des de les 19 hores d’avui, i el funeral de comiat es farà demà a l’Església Parroquial de Mollet a les 17 hores.

Rebeu una salutació cordial i el somriure que en Martí ens hagués adreçat.

 

Jaume Duran Navarro

Director General FSM

 

 

Veure arxiu associat a la notÝcia Descarregar l'arxiu

Des de la Taula de Salut Mental i Addiccions de Mollet ja estan perfilant els darrers detalls del programa d’activitats que durant el mes d’octubre es realitzaran de forma específica per commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental, que es celebra el 10 d’octubre.

 

Una de les activitats més consolidades i que enguany arriba a la novena edició és el concurs literari, un certamen obert a la ciutadania en el qual s’hi poden presentar textos de qualsevol gènere –relat breu, poesia, article d’opinió, etc..- i que han d’estar centrats contra l’estigma de la malaltia mental i per la inclusió social.

 

El termini per presentar textos finalitza el 10 d’octubre i els premis es lliuraran en un acte que tradicionalment es celebra al Mercat Vell de Mollet, enguany la data serà el 25 d’octubre a les 18h.

 

Us animem a fer-ne difusió i difondre’l.

 

Més informació sobre les bases del concurs .

 

A la imatge, un moment de l'acte de lliurament de l'edició de l'any passat

L’Àrea Maternoinfantil de l’Hospital de Mollet ha convocat novament aquest concurs que arriba enguany a la seva sisena edició totalment consolidat i amb molt bona acceptació per part de pares i mares. Hi poden optar aquelles fotografies de nadons nascuts a l’Hospital de Mollet des d’octubre de 2016 a setembre de 2017.

 

L’objectiu del certamen és sensibilitzar sobre els avantatges de l’alletament matern i com a element insubstituïble i promoure les recomanacions de l’OMS i l’Associació Espanyola de Pediatria de Lactància Materna.

 

El termini per enviar les fotografies finalitza el 20 de setembre.

 

Bases del concurs

 

La fotografia del cartell correspon al primer premi de l’anterior edició

Fotografia guanyadora del Concurs sobre Medi Ambient de l'FSM

DIA MUNDIAL DEL MEDI AMBIENT

 

La companya Aurora del Aguila Matas ha resultat la persona guanyadora del Concurs de Fotografia Digital sobre Medi Ambient que convoca l’FSM obert als i les professionals que treballen a la institució amb una fotografia titulada Reflexes, realitzada a Sri Lanka.

 

La imatge guanyadora s’ubicarà al passadís d’Admissions juntament amb les fotografies guardonades en anteriors edicions. Així mateix, la fotografia serà el cartell anunciador de la propera edició l’any vinent.

 

El premi es convoca en el marc de la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient el 5 de juny, jornada en la qual es va instal·lar com cada any una taula informativa destinada tant a la ciutadania com a professionals sobre diferents aspectes relacionats amb el medi ambient com el reciclatge de residus, l’eficiència energètica, l’estalvi d’aigua, entre molts d’altres.

Divendres 2 de juny, de 10 a 13 hores.- Jornada de donaciˇ de sang a l'Hospital de Mollet

Divendres 2 de juny, durant el matí de 10 a 13h, l’Hospital de Mollet acollirà una campanya de donació de sang organitzada pel Banc de Sang i Teixits i l’Associació de Donants de Sang del Vallès Oriental. A l’igual que en les anteriors edicions, el punt de donació s’establirà a la planta baixa a l’àrea de davant de l’Auditori.

 

Convidem tant a professionals com a tota la ciutadania a participar de la campanya!!

Els i les joves de Mollet mostren targeta vermella a les persones fumadores dins de l'Órea sense fum a l'Hospital de Mollet

  • La Fundació Sanitària Mollet organitza xerrades i tallers per a més de 200 estudiants de Mollet
  • L’Hospital de Mollet i l’Hospital Sociosanitari han acollit taules informatives i de sensibilització contra el tabac

 

En motiu de la celebració avui del Dia Mundial Sense Tabac, el Comitè Promotor d’Hospital Sense Fum de la Fundació Sanitària Mollet ha organitzat una nova edició de tallers i xerrades-debat dedicats especialment als joves d’escoles de Mollet, activitats en les quals han participat més de 200 joves d’escoles de Mollet.

 

Una d’aquestes activitats ha consistit en recórrer el perímetre de l’Hospital de Mollet pintat en verd que assenyala la zona sense fum i mostrar targeta vermella a aquelles persones que fumaven dins d’aquesta zona, així com aplaudir a les que ho feien fora del perímetre.

 

Altres activitats han consistit en conèixer els ingredients d’una cigarreta per veure’n els efectes nocius per a la salut i participar en un debat en el qual han estat protagonistes descobrint entre tots i totes els desavantatges de fumar.

 

Així mateix, s’ha instal·lat una taula amb material informatiu i de sensibilització per a la ciutadania a l’Hospital de Mollet amb manualitats per obsequiar realitzades per les persones residents de les residències Santa Rosa, La Vinyota i Pedra Serrada de Parets.

 

Hospital Sociosanitari

 

L’Hospital Sociosanitari també ha acollit una taula informativa i les persones usuàries de l’Hospital de Dia han realitzat diferents objectes relacionats amb el tabac.

 

També s’ha realitzat una xerrada sobre els orígens del tabac, la situació actual del consum de tabac i els efectes sobre la salut.

DIA NACIONAL DE LA NUTRICIÓ-MOLLET CIUTAT EUROPEA DE L’ESPORT

 

Amb el lema Camina per tu, camina per Gallecs, les tres institucions coorganitzen enguany la Caminada per aquest entorn natural en el marc de la celebració durant el 2017 de Mollet com a ciutat europea de l’esport i de la commemoració el 28 de maig del Dia Nacional de la Nutrició.

 

Si no us ho voleu perdre, podeu fer la inscripció als correus: caminada@hospitalmollet.cat i esports@molletvalles.cat o personalment amb unes butlletes que trobareu tant a l’Hospital (taulell d’Admissions) com a l’Ajuntament (recepció).

 

Data: dissabte 27 de maig

Trobada: a les 9h a la masia Can Borrell

Inici de la caminada: a les 9.30h

Recorregut: 7,5 km per Gallecs

Arribada: Hospital de Mollet

 

Adjuntem el Cartell de la Caminada.

Un total de 150 alumnes de batxillerat dels cinc instituts de secundària de Mollet (Escola Sant Gervasi, Institut Aiguaviva, Institut Gallecs, Institut Mollet, Institut Vicenç Plantada) van participar aquest dimarts en la quarta edició d’una xerrada de formació sobre terminologia adreçada a estudiants i professors, organitzada conjuntament pel Consorci per a la Normalització Lingüística i l’Hospital de Mollet, i que enguany va centrar-se en ciència i llengua, sota el títol de Què en sabeu, dels termes de la ciència?

 

La xerrada va anar a càrrec de  la terminòloga i cap de projectes de l'àmbit biomèdic del TERMCAT, Maria Antònia Julià, la qual va exposar en què consisteix la terminologia i va mostrar els recursos terminològics que es poden trobar al web del TERMCAT i a la xarxa per resoldre els dubtes dels estudiants i fer servir els termes adequats.

 

Per exemple: Podem dir clàusules sòl? En català diem geiser? Tenim alternativa catalana al manlleu data scientist?

 

Com a novetat, en l’edició d’aquest any es van suggerir als i les alumnes unes activitats prèvies de preparació de la xerrada, amb un component significatiu de ludificació.

 

Us adjuntem el Llistat de termes proposats per l'alumnat al concurs.

 

L'Hospital de Mollet senyalitza tot el seu perÝmetre com una Órea sense fum

En el marc de la Xarxa d’Hospitals sense Fum, a la qual l’FSM pertany, l’Hospital de Mollet ha senyalitzat tot el seu perímetre clarament amb una franja verda i senyals de prohibició de tabac per mantenir un espai sense fum i més saludable en tot l’entorn del centre.

 

A més de la senyalització, s’han habilitat cendrers a les papereres ubicades fora d’aquest perímetre per tal que les persones fumadores hi puguin dipositar les seves burilles.

 

L’FSM té el ferm compromís de contribuir a un entorn saludable, dins i forma del seus centres.