OBRA SOCIAL EL ROURE

L’Obra Social El Roure de la Fundació Sanitària Mollet treballa per millorar les condicions de vida dignes de les persones vulnerables del nostre territori treballant per prevenir l’estigma, la pobresa i l’exclusió social.

Per fer-ho, desenvolupem diferents projectes que es focalitzen en les persones grans, les persones amb problemes de salut mental i les persones amb discapacitat intel·lectual. 

Menjador Social

Més de 40 àpats diaris

El Menjador Social de Mollet, gestionat conjuntament amb Càrites, ofereix un àpat diari a més de 40 persones cada dia. Majoritàriament, són persones que provenen del Servei de Salut Mental de l’Hospital de Mollet. Per a molts d’ells, el Menjador Social és l’únic espai d’interrelació i comunicació que tenen  i els voluntaris treballen de la mà amb els professionals del servei per oferir el millor suport possible.

Pisos de Cohabitatge Social

2 apartaments per fent front a la doble exclusió social

El projecte Pisos de Cohabitatge Social busca crear aliances per aconseguir nous pisos amb contractes socials adaptats a les possibilitats de persones amb problemes de salut mental que acudeixen al nostre Servei de Salut Mental i Addiccions. Aquest projecte fa front a la doble exclusió social que pateixen aquestes persones, exclusió deguda a la pobresa i exclusió deguda a la malaltia mental i els ofereix condicions de vida dignes.

Actualment disposem de dos pisos, gestionats per la Fundació Mambré i cedit per la Mútua de Socors Mutus de Mollet i la Parròquia de Mollet. 

Musicoteràpia

Estimulant la comunicació, les emocions i el benestar

La musicoteràpia adaptada a les necessitats de cada persona permet millorar l’estat d’ànim, desenvolupar el cervell i promoure la comunicació, la mobilitat i l’expressió entre d’altres.

Actualment es realitza per a persones amb discapacitat intel·lectual i persones amb problemes de salut mental.

Teràpia Assistida amb Animals

La interacció amb animals com a millora sensorial

La Teràpia Assistida amb animals permet a les persones la possibilitat de millorar molts aspectes físics, psicològics i socials ja que la interacció amb aquests animals genera un estímul multisensorial i fomenta l’autonomia i el benestar personal.

Evoca Realitat Virtual

Musicoteràpia i realitat virtual per a persones amb Alzheimer

La realitat virtual combinada amb musicoteràpia permet a les persones amb Alzheimer evocar parts importants de la seva vida, de la seva família, de la seva música o películes preferides i fins i tot sobre la seva casa de la infància. A través de la realitat virtual els transportem en un moment i espai on recordar, rememorar i treballar les capacitats cognitives i la memòria. De la mà de Escola de Música Maria Grever i Amacat estem fent arribar aquest projecte cada dia a més persones.

Més sobre l'Obra Social El Roure

Consulta la nostra memòria del 2020